ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα τιμά την 25η Μαρτίου

Ο Ομπάμα τιμά την 25η Μαρτίου

Την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα τιμήσει και φέτος ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα.

Με ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα θα στείλει μήνυμα στους πολίτες των Η.Π.Α. προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με τους ομογενείς και να τιμήσουν την επέτειο με ανάλογες εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να αναφερθεί στις προσπάθειες της Ελλάδας για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι όταν οι ιδρυτές της Αμερικής οραματίζονταν μια νέα διακυβέρνηση, αντλούσαν από τις βασικές δημοκρατικές αρχές που αναπτύχθηκαν στην αρχαία Ελλάδα. Επίσης, όπως εκτιμάται, θα μιλήσει για το «εξαιρετικό επίπεδο» που βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Με γραπτό μήνυμα του προέδρου Ομπάμα, καθώς και με ψηφίσματα της Βουλής και της Γερουσίας, θα κηρύσσεται η 25η Μαρτίου ως εθνική ημέρα γιορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας, καλώντας το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμήσει την επέτειο, με ανάλογες εκδηλώσεις.

Στο μεταξύ, στη Νέα Υόρκη συνεχίζονται οι προετοιμασίες από μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων για την ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής επετείου.