ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εκρηκτικά στο σπίτι των θυμάτων των Άλπεων

Βρετανία: Εκρηκτικά στο σπίτι των θυμάτων των Άλπεων

Την περιοχή γύρω από το σπίτι της οικογένειας αλ Χίλι εκκένωσε η βρετανική αστυνομία, μετά από την ανακάλυψη πιθανών εκρηκτικών υλών.

Ο 50χρονος Βρετανός επιχειρηματίας, ιρακινής καταγωγής, δολοφονήθηκε μαζί με τη σύζυγό του, κοντά στη λίμνη Ανεσί, στις γαλλικές Άλπεις.

Ο αδελφός του, Ζαίντ, κατέθεσε σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα στη Βρετανία ως μάρτυρας. Οι αστυνομικοί ερευνούν μια βεντέτα μεταξύ των δύο αδελφών για χρήματα.

Στη Γαλλία, παράλληλα, ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μαγιό ανακοίνωσε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα, σουηδικής εθνικότητας, που έχασε τη ζωή της στο μακελειό το οποίο συγκλόνισε την κοινότητα Σεβαλίν στις Άλπεις, είναι η γιαγιά από τη μητέρα των δύο μικρών διασωθέντων κοριτσιών.

Η γυναίκα που διέμενε στη Σουηδία και ήταν ιρακινής καταγωγής, η κόρη της Ικμπάλ αλ-Χίλι και ο σύζυγός της Σάαντ αλ-Χίλι, όπως και ένας διερχόμενος γάλλος ποδηλάτης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε δασική περιοχή της Σεβαλίν. Μόνο τα δύο κοριτσάκια του ζεύγους, ηλικίας 7 και 4 ετών, διασώθηκαν, αλλά το μεγαλύτερο είναι βαριά τραυματισμένο.

Το τετράχρονο κορίτσι που εξετάστηκε επανειλημμένα πριν επιστρέψει χθες Κυριακή στη Βρετανία, είχε πει στους ερευνητές ότι δεν γνώριζε καλά την ηλικιωμένη γυναίκα που καθόταν δίπλα στη μητέρα της μέσα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι την είχε δει λίγες φορές.

Διαβάστε επίσης:

«Ξύπνησε» από το κώμα η επιζήσασα του φονικού στη Γαλλία