ΚΟΣΜΟΣ

«Ξύπνησε» από το κώμα η επιζήσασα του φονικού στη Γαλλία

«Ξύπνησε» από το κώμα η επιζήσασα του φονικού στη Γαλλία

Το επτάχρονο κοριτσάκι από τη Βρετανία που επιβίωσε από την επίθεση στις γαλλικές Άλπεις, κατά την οποία ο πατέρας και η μητέρα της σκοτώθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, έχει βγει από το κώμα και θα ανακριθεί από την αστυνομία μόλις το επιτρέψουν οι γιατροί.

Η μικρή Ζαϊνάμπ «έχει βγει από το τεχνητό κώμα και είναι τώρα ήσυχη», δήλωσε στο Reuters ο εισαγγελέας Ερίκ Μαγιό. Η μικρότερη αδελφή της Ζαϊνάμπ, η τετράχρονη Ζιίνα, που επιβίωσε σώα και αβλαβής από την επίθεση έχει επιστρέψει στη Βρετανία.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική και η βρετανική αστυνομία συνέχισαν την έρευνά τους στο σπίτι της οικογένειας του Σάαντ αλ-Χίλι, του Βρετανού, ιρακινής καταγωγής, οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, όπως και η σύζυγός του, μια μεγαλύτερη γυναίκα και ένας περαστικός ποδηλάτης, την περασμένη Τετάρτη.

Τα κίνητρα για το έγκλημα που έχει σοκάρει και τις δύο χώρες παραμένουν ασαφή.

Ένα από τα πολλά που εξετάζονται είναι η οικογενειακή βεντέτα μεταξύ του αλ-Χίλι και του αδελφού του για χρήματα. Ο αδελφός του αλ-Χίλι έχει ήδη ανακριθεί αλλά έχει αρνηθεί πως υπήρχε οποιαδήποτε διαφωνία.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζονται και άλλες ενδείξεις καθώς το επάγγελμα του θύματος (μηχανολόγος που εργαζόταν σε αεροδιαστημικά συστήματα) αλλά και η καταγωγή του (από το Ιράκ) μπορεί να σχετίζονται με το φονικό.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Με δύο σφαίρες στο κεφάλι τα θύματα του φονικού στο Σεβελίν

Ιταλοί και Ελβετοί στο «κυνήγι» των δραστών του φονικού της Ελβετίας

Γαλλία: 4χρονη άκουσε αλλά δεν είδε να εκτελούν την οικογένειά της