ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Οφείλουμε στην Ελλάδα την υποστήριξη που υποσχεθήκαμε

Ολάντ: Οφείλουμε στην Ελλάδα την υποστήριξη που υποσχεθήκαμε

Έκκληση στους Ευρωπαίους εταίρους να τηρήσουν την υπόσχεσή τους και να στηρίξουν την Ελλάδα απηύθυνε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε ένα νέο σκληρό πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα περιμένει να δεχθεί την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί».

«Θεωρώ ότι πέρα από κάποια ακόμα σημεία που αφορούν τεχνικές λεπτομέρειες, τής οφείλουμε αυτήν την υποστήριξη, για να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σε ο,τι αφορά στην ακεραιότητα της ευρωζώνης», συμπλήρωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Όπως τόνισε, η λύση της ελληνικής κρίσης παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γαλλίας, σημειώνοντας ότι ο επαναπροσανατολισμός της Ευρώπης ήταν μια από τις μεγάλες επιλογές της πολιτικής του.

Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για δύο ακόμα στάδια που επιτεύχθηκαν με τη δική του συμμετοχή: το πρώτο αφορά στην υιοθέτηση του Σύμφωνου για την Ανάπτυξη τον Ιούνιο και το δεύτερο σχετίζεται με την απόφαση για την τραπεζική ένωση στις 18 Οκτωβρίου αλλά και τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.