ΚΟΣΜΟΣ

Ένα πτώμα και 200 κιλά κοκαΐνη σε ναυαγισμένο γιοτ

Ένα πτώμα και 200 κιλά κοκαΐνη σε ναυαγισμένο γιοτ

Μυστήριο καλύπτει το ναυάγιο ενός σκάφους κοντά σε έρημο νησί του νότιου Ειρηνικού, πάνω στο οποίο βρέθηκε ένα πτώμα σε αποσύνθεση και περισσότερα από 200 κιλά κοκαΐνη.

Το γιοτ είχε αναχωρήσει από τη Νότια Αμερική πριν από αρκετές εβδομάδες, παρακολουθούμενο από τη διεθνή αστυνομία, τα ίχνη του χάθηκαν όμως τον Οκτώβριο.

Οι αρχές της Αυστραλίας εντόπισαν το 13 μέτρων σκάφος με το όνομα «JeReVe» στις αρχές Νοεμβρίου. Οι δύτες που ανέβηκαν στο γιοτ ανακάλυψαν το πτώμα του άντρα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

«Πάνω στο σκάφος βρέθηκαν 204 πακέτα του ενός κιλού κοκαΐνης με προορισμό της αγορά της Αυστραλίας», τόνισε ο Ντέιβιντ Σαρπ, επικεφαλής της υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος.

Η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται σε 116 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (94 εκατομμύρια ευρώ).

Οι ιατροδικαστικές αρχές δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει τα αίτια θανάτου.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τους αυστραλούς αστυνομικούς τον Αύγουστο για την άφιξη στα χωρικά τους ύδατα σκάφους από τον Ισημερινό με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις αυστραλιανές τελωνειακές αρχές, πρόκειται για την τέταρτη φορά που βρίσκεται τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο νότιο Ειρηνικό τα δύο τελευταία χρόνια.