ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτείται μετά την έγκριση του προϋπολογισμού ο Μάριο Μόντι

Παραιτείται μετά την έγκριση του προϋπολογισμού ο Μάριο Μόντι

Η ιταλική βουλή αναμένεται να ψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 αργά το απόγευμα. Κατόπιν, ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα μεταβεί, εκτός απροόπτου στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να υποβάλει την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς παρατηρητές ο Μάριο Μόντι πρόκειται να ανακοινώσει στους Ιταλούς την πολιτική του στράτευση, με την υποστήριξη εκλογικών ψηφοδελτίων του μετριοπαθούς κέντρου, προκειμένου να συνεχισθούν οι προσπάθειες οικονομικής εξυγίανσης.

Εν τω μεταξύ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει «υποχρεωμένος» να ηγηθεί της κεντροδεξιάς. «Ο Μάριο Μόντι δεν θεώρησε ότι έπρεπε να μου κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα. Είμαι και πάλι υποχρεωμένος να αναλάβω επικεφαλής των μετριοπαθών δυνάμεων», είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του προς την δημόσια ραδιοφωνία της RAI.

Ο Μπερλουσκόνι προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση τεχνοκρατών κράτησε παθητική στάση απέναντι στα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως της "γερμανικής" Ευρωπαϊκής Ένωσης και της βορείου Ευρώπης».

Τέλος, δεν έλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη του αδυναμία: «Σέβομαι κι εκτιμώ ιδιαίτερα της γυναίκες κι ελπίζω στα ψηφοδέλτιά μας να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε παρουσία του ευγενούς φύλου που να ξεπερνά το 33% των υποψηφίων», υποστήριξε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης.