ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό: Το κορίτσι που γεννήθηκε χωρίς μάτια και μύτη

Συγκλονιστικό: Το κορίτσι που γεννήθηκε χωρίς μάτια και μύτη

Η 16χρονη Cassidy Hooper γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική πάθηση, εξαιτίας της οποίας δεν αναπτύχθηκαν ούτε τα μάτια ούτε η μύτη της.

Η νεαρή μαθήτρια από τη βόρεια Καρολίνα ετοιμάζεται να υποβληθεί στην τελευταία σειρά επεμβάσεων, προκειμένου να αποκτήσει μια πραγματική μύτη.

Οι επεμβάσεις θα γίνουν στο νοσοκομείο παίδων Levine που βρίσκεται στην περιοχή Charlotte μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Οι γιατροί θα χρησιμοποιήσουν χόνδρους και οστά από το κρανίο της για να κατασκευάσουν την καινούρια της μύτη.

Το νεαρό κορίτσι περιμένει με μεγάλη χαρά και αγωνία τις επεμβάσεις, καθώς θα μπορέσει για πρώτη φορά στη ζωή της να μυρίσει και να αναπνεύσει από τη μύτη της.

Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι με την περίπτωσή της όταν γεννήθηκε, καθώς δεν παρουσίαζε κανένα άλλο ιατρικό πρόβλημα και μπορούσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. «Η καρδιά και ο εγκέφαλός της λειτουργούν κανονικά» είχε πει η μητέρα της τότε στο ABC News.

Από τα 11 της χρόνια μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, όπου υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις με δερματικά μοσχεύματα.

Ο γιατρός που την έχει αναλάβει, ο Dr. David Matthews, τα τελευταία πέντε χρόνια προσπαθεί να «επεκτείνει» το πρόσωπό της και να δημιουργήσει ένα «άνοιγμα», όπου θα τοποθετηθεί ο χόνδρος που θα αποτελέσει τη μύτη της.

Μέχρι στιγμής το δυσκολότερο πράγμα που είχε να αντιμετωπίσει η Cassidy ήταν οι κοινωνικές συναναστροφές.

Η 16χρονη μαθήτρια πηγαίνει σε σχολείο τυφλών. Είναι ιδιαίτερα δραστήρια και έχει αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Ονειρεύεται να γίνει ραδιοφωνική παραγωγός, ενώ πρόσφατα συμμετείχε σε ραδιοφωνική εκπομπή τοπικού σταθμού.

«Ήταν η πρώτη φορά που έκανα για μία ώρα εκπομπή στο ραδιόφωνο. Ακούω ραδιόφωνο από μικρή και μου αρέσει πολύ» είπε η ίδια.