ΚΟΣΜΟΣ

Δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση ο Μπερσάνι

Δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση ο Μπερσάνι

Άκαρπες απέβησαν οι επαφές του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι με τα πολιτικά κόμματα της Ιταλίας με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κεντροαριστεράς στον Πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Οι διαβουλεύσεις του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν είχαν αποτέλεσμα», ανέφερε η Προεδρία της Δημοκρατίας σε επίσημη ανακοίνωσή της.

«Είπα στον Πρόεδρο ότι (η προσπάθειά μου) δεν απέδωσε. Σε εκείνο το σημείο ο Πρόεδρος αποφάσισε να ελέγξει ο ίδιος την κατάσταση» δήλωσε ο Μπερσάνι στους δημοσιογράφους μετά από την - διάρκειας μίας ώρας - συνάντηση που είχε με τον Ναπολιτάνο.

Ο επικεφαλής της κεντροαριστεράς είπε ότι ορισμένες από τις προϋποθέσεις που έθεσαν άλλα κόμματα ήταν «απαράδεκτες», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπερσάνι αφιέρωσε την τελευταία εβδομάδα σε επαφές με πολιτικά κόμματα και κοινωνικούς φορείς, σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ιταλία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο Ιταλός Πρόεδρος μπορεί να αναθέσει από την Παρασκευή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είτε σε κάποιον θεσμικό παράγοντα, είτε σε πρόσωπο που δεν μετέχει στις ηγετικές ομάδες των ιταλικών πολιτικών κομμάτων.