ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος με εγγύηση ο κωμικός που προσέβαλε τον Μόρσι

Ελεύθερος με εγγύηση ο κωμικός που προσέβαλε τον Μόρσι

Ελεύθερος με καταβολή εγγύησης αφέθηκε ο κωμικός Μπάσαμ Γιούσεφ στην Αίγυπτο. Ο διάσημος ηθοποιός αφού υποχρεώθηκε να καταβάλει εγγύηση 1.700 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος.

Οι αρχές διέταξαν χθες Σάββατο τη σύλληψη του με την κατηγορία ότι προσέβαλε το Ισλάμ και τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι μέσα από την σατιρική τηλεοπτική εκπομπή του, έγραψε στην διαδικτυακή της έκδοση η κρατική εφημερίδα al-Ahram.

Νωρίτερα σήμερα Κυριακή, ο γενικός εισαγγελέας Ταλάατ Ιμπραχίμ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Γιούσεφ, η εβδομαδιαία σατιρική εκπομπή του οποίου με τίτλο "Al-Bernameg" (Το Πρόγραμμα), διακωμωδεί συχνά τον Μόρσι και άλλους ισλαμιστές πολιτικούς.

Ο Γιούσεφ παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο γραφείο του εισαγγελέα στο κεντρικό Κάιρο, εν μέσω διαδήλωσης διαμαρτυρίας του επαναστατικού Κινήματος της 6ης Απριλίου για τις πρόσφατες συλλήψεις ακτιβιστών της αντιπολίτευσης.

Οι συλλήψεις προκαλούν ανησυχία σε σχέση με την ελευθερία της έκφρασης υπό την ισλαμιστική κυβέρνηση στη χώρα.
Πριν από μία εβδομάδα οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη διαφόρων προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης με την κατηγορία της υποκίνησης βίας εναντίον του προέδρου Μόρσι και του κόμματός του, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.