ΚΟΣΜΟΣ

Φίλη αδικοχαμένου Ιταλού: Ο δολοφόνος έβγαλε το μαχαίρι και...

Φίλη αδικοχαμένου Ιταλού: Ο δολοφόνος έβγαλε το μαχαίρι και...

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της φίλης του 31χρονου Ιταλού, Ντομένικο Λορούσο, που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε πάρκο της Γερμανίας, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί την κοπέλα του.

Οι δυο νέοι από την Ιταλία, έκαναν ποδήλατο στο Μόναχο, όταν ξαφνικά ένας άγνωστος, πεζός, πλησίασε την κοπέλα και την έφτυσε. Ο Ντομένικο ή Μίμο όπως τον φώναζαν όλοι, προπορευόταν και δεν αντελήφθη το περιστατικό. Η φίλη του, Τζίλντα, τον πλησίασε και του είπε τι συνέβη.

O Ντομένικο γύρισε πίσω για να ζητήσει τον λόγο από τον άγνωστο άνδρα, ενώ η κοπέλα τον περίμενε λίγο πιο κει. Ο νεαρός Ιταλός δεν κινήθηκε επιθετικά, άλλωστε δεν ήταν τέτοιος ο χαρακτήρας του, όπως διαβεβαιώνουν όλοι όσοι τον ήξεραν. Απλώς ήθελε να μάθει το λόγο της παράλογης και προκλητικής ενέργειας, αλλά αυτή η απόφασή του στάθηκε μοιραία.

Η Τζίλντα είδε τον φίλο της να πλησιάζει τον δολοφόνο. «Όλα έγιναν σε λίγα δευτερόλεπτα» όπως λέει. Ο άγνωστος έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να χτυπά τον Ντομένικο που αγωνιζόταν μάταια για να προφυλαχτεί.

«Τον είδα που προσπαθούσε να προστατευτεί. Γύρισε προς το μέρος μου, είχε το χέρι γεμάτο αίματα», λέει η κοπέλα. Προσπάθησε να την πλησιάσει αλλά δεν είχε πλέον δυνάμεις. Σωριάστηκε χωρίς ούτε μια κραυγή.

Ο δράστης απομακρύνθηκε ψύχραιμος, χωρίς να τρέχει, γι' αυτό και δεν κίνησε την περιέργεια των περαστικών που θεώρησαν ότι επρόκειτο για κάποιο ατύχημα με το ποδήλατο και δεν σκέφτηκαν να φωνάξουν την αστυνομία ή να σταματήσουν τον μετρίου αναστήματος άνδρα, γύρω στα 35, ο οποίος δεν έδειχνε ούτε αγχωμένος, ούτε μεθυσμένος.

Οι γερμανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του, αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που είναι πάρα πολλές στην περιοχή.

«Δεν υπάρχουν πολλά να σχολιάσεις, πρόκειται για μια τραγωδία. Αυτή η πόλη είναι πολύ ασφαλής, τέτοια περιστατικά είναι πολύ σπάνια» λέει ο Ιταλός πρόξενος στο Μόναχο, Φιλίπο Σκαμάκα.

Η Τζίλντα και ο Ντομένικο είχαν επιλέξει ως τόπο διαμονής το Μόναχο. Σχεδίαζαν να παντρευτούν τον επόμενο χρόνο και να κάνουν εκεί οικογένεια.
Συναντήθηκαν και ερωτεύτηκαν το 2005, στην πόλη από την οποία κατάγονται, την Ποτέντσα στη νότια Ιταλία. Η Τζίλντα που είναι μεταφράστρια είχε μεταβεί στην Γερμανία πριν από τον Ντομένικο, ο οποίος ήταν μηχανικός στο επάγγελμα και έφθασε πριν από περίπου τρία χρόνια στην χώρα, όπου εργαζόταν σε μια εταιρεία.