ΚΟΣΜΟΣ

Οκλαχόμα: Ο απολογισμός του φονικού ανεμοστρόβιλου (pics+videos)

Οκλαχόμα: Ο απολογισμός του φονικού ανεμοστρόβιλου (pics+videos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τους νέους ανεμοστρόβιλους που πλήττουν ξανά την Οκλαχόμα.

Μια μητέρα και το μωρό της σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από ανεμοστρόβιλο, την ώρα που βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο, δυτικά της Οκλαχόμα Σίτι, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Γιούνιον Σίτι και ένας στο Ελ Ρένο.

Πριν προλάβει να μαζέψει τα κομμάτια της από το προηγούμενο χτύπημα, η Οκλαχόμα βιώνει νέες εικόνες καταστροφής.

Σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες, τουλάχιστον 40 έως 50 είναι οι τραυματίες, μεταξύ τους πέντε σε κρίσιμη κατάσταση εκ των οποίων ένα παιδί, από τις συγκρούσεις αυτοκινήτων και φορτηγών και τα τροχαία εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων. Στην διαπολιτειακή οδό 40 που έχει τέσσερις λωρίδες, η κυκλοφορία έχει κλείσει λόγω επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τέσσερις ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή της Οκλαχόμα Σίτι, με ανέμους 145 χλμ. την ώρα και σφοδρή χαλαζόπτωση.

Οι ανεμοστρόβιλοι έχουν προκαλέσει τεράστιες υλικές ζημιές, την εκκένωση του αεροδρομίου, ενώ 170.000 κάτοικοι έχουν πληγεί από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη.