ΚΟΣΜΟΣ

Έκαναν τα κονδύλια για την ανεργία... δείπνα και πάρτυ με ιερόδουλες

Έκαναν τα κονδύλια για την ανεργία... δείπνα και πάρτυ με ιερόδουλες

Δεκαεπτά άτομα συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης οι αρχές στη Σικελία ως μέλη ενός ευρύτερου κυκλώματος υπεξαίρεσης δημόσιο χρήματος και απάτης.

Το κύκλωμα που αποτελείται από περιφερειακούς συμβούλους, διευθυντικά στελέχη της περιφέρειας και έναν γνωστό επιχειρηματία, ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας με έδρα τη Σικελία, έκλεβε χρήματα τα οποία προορίζονταν για ανέργους και τα έκανε ακριβά δείπνα και πάρτυ με πόρνες.

Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, οι εισαγγελείς της Σικελίας κατηγορούν τους συλληφθέντες ότι χρησιμοποίησαν εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζονταν για την επαγγελματική κατάρτιση άνεργων νέων.

"Μεγάλο μέρος των χρημάτων κατέληξε σε ταξίδια, ακριβά γεύματα και δείπνα και σε συνοδούς πολυτελείας", αναφέρει, χαρακτηριστικά, η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Οι εισαγγελείς προχώρησαν σε κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας συνολικής αξίας είκοσι οκτώ εκατ. ευρώ, ενώ στην όλη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλα σαράντα άτομα, η θέση των οποίων εξακριβώνεται τις ώρες αυτές.