ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος για τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά

Ο Λευκός Οίκος για τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά

O Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωσε για την επικείμενη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά .

H ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική προεδρία έχει ως εξής:

"Την Πέμπτη, 8η Αυγούστου, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο.

Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας σήμερα –τις συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO– και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.

Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα (θεμάτων) αμοιβαίου ενδιαφέροντας και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας".