ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καμία συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν

Ρωσία: Καμία συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν προβλέπεται να έχει επίσημη διμερή συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G20) στην Αγία Πετρούπολη, αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για μία ανεπίσημη συνάντησή τους, ανακοίνωσε σήμερα ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

«Δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Ομπάμα», δήλωσε ο Ουσάκοφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας όμως πως ο Πούτιν «προφανώς θα υποδεχθεί τον Ομπάμα όπως όλους τους άλλους ηγέτες και θα του σφίξει το χέρι. Για τα υπόλοιπα, ίδωμεν».

«Κατά τη διάρκεια της συνόδου θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για κατ’ ιδίαν συζήτηση», είπε ο ίδιος σύμβουλος.

Ο ίδιος επισήμανε πως δεν έχει προβλεφθεί καμία διμερής συνάντηση «κυρίως διότι τόσο εμείς, όσο κι οι Αμερικανοί είχαμε προετοιμάσει μία επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, που όπως και εσείς γνωρίζετε καλά, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί εν τέλει».

Ο Ομπάμα αποφάσισε τον Αύγουστο να ακυρώσει τη συνάντηση που προγραμματιζόταν να έχει με τον Πούτιν πριν από τη διεξαγωγή της G20 στην Αγία Πετρούπολη, στις 5-6 Σεπτεμβρίου, αποδίδοντας την απόφαση αυτή στην έλλειψη «προόδου» στις διμερείς σχέσεις. Αιτία ήταν όμως μάλλον η κρίση η οποία ξέσπασε ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία εξαιτίας της υπόθεσης του Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος ευθύνεται για τις αποκαλύψεις σχετικά για τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: «Σοβαρό πλήγμα» για την παγκόσμια τάξη η επίθεση στη Συρία

Ο Ολάντ στο πλευρό των ΗΠΑ για την επέμβαση στη Συρία

Τελευταία ημέρα έρευνας του ΟΗΕ στη Συρία

Οι ΗΠΑ επιμένουν πως η κυβέρνηση Άσαντ είναι υπεύθυνη για τα χημικά