ΚΟΣΜΟΣ

Πατέρας Σνόουντεν: Ο γιος μου έχει πολλά ακόμα να αποκαλύψει

Πατέρας Σνόουντεν: Ο γιος μου έχει πολλά ακόμα να αποκαλύψει

Πολλά ακόμη μυστικά έχει να αποκαλύψει ο πρώην σύμβουλος των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, Έντουαρντ Σνόουντεν, όπως δήλωσε ο πατέρας του, μετά την επιστροφή του από τη Ρωσία, όπου επισκέφτηκε τον γιο του.

«Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορεί να μοιραστεί», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Λον Σνόουντεν, μιλώντας έπειτα από την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης.

Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ πατέρα και γιου αφότου ο 30χρονος Έντουαρντ έλαβε προσωρινό άσυλο στη Ρωσία το καλοκαίρι. Ο Σνόουντεν αναζητείται από τις ΗΠΑ για τη διαρροή κρίσιμων πληροφοριών που αφορούν τις παρακολουθήσεις και τις ευρύτερες κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Ερωτηθείς για το τι συμβουλές έδωσε στον γιο κατά τη συνάντησή τους στη Ρωσία, ο Λον Σνόουντεν απάντησε: «[Του είπα] να μείνει [εκεί], αλλά αυτή είναι η συμβουλή μου. Δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα κάνει ο γιος μου. Είναι άνετα [εκεί]. Είναι χαρούμενος. Και είναι απόλυτα δεσμευμένος σε αυτό που έκανε».

Όπως μάλιστα προσέθεσε, η παραμονή του Έντουαρντ στη Ρωσία του επιτρέπει να «συνεχίσει να προωθεί αυτά τα ζητήματα, να εξασφαλίσει ότι η πραγματική του ιστορία θα ειπωθεί».