ΚΟΣΜΟΣ

«Έλουσαν» με αυγά τον Μπαρόζο!

«Έλουσαν» με αυγά τον Μπαρόζο!

Στο μάτι των Ευρωπαίων έχει μπει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς, λίγες ημέρες μετά τις έντονες αποδοκιμασίες στη Λαμπεντούζα, πολίτες του πέταξαν αβγά κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στη Λιέγη.

Όλα συνέβησαν σε ένα debate για το μέλλον της Ευρώπης, την περασμένη Πέμπτη, όταν δύο νεαροί πήραν τον λόγο και εξέφρασαν παράπονα για την οικονομική πολιτική της λιτότητας .

Ο πρώτος, ένας νεαρός, είπε στον Μπαρόζο, πως σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 95% των Ευρωπαίων πολιτών απορρίπτουν τα μέτρα λιτότητας και οι φωνές τους δεν ακούγονται.

Στη συνέχεια μια νεαρή κοπέλα, πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν πως είναι υπεύθυνος για το «οχυρό Ευρώπη», που προκαλεί θανάτους μεταναστών.

Οι διοργανωτές προσπάθησαν να παρέμβουν, λέγοντας τους νεαρούς πως κανονικά θα έπρεπε να κάνουν ερωτήσεις. Αλλά ο Μπαρόζο ζήτησε να συνεχίσουν.
«Οι Ευρωπαίοι αγρότες χάνουν χρήματα για κάθε αυγό που πωλούν εξαιτίας της πολιτικής ελεύθερου εμπορίου», είπε ο νεαρός.

Και όταν τα μικρόφωνα απομακρύνθηκαν και από τους δυο, εκείνοι πέταξαν τα αυγά, χωρίς να πετύχουν τον Μπαρόζο, αφήνοντας ωστόσο έναν μεγαλοπρεπή λεκέ στη σκηνή που διεξαγόταν το debate.