ΚΟΣΜΟΣ

Σε 45 χρόνια Λονδίνο και Νέα Υόρκη δεν θα κατοικούνται

Σε 45 χρόνια Λονδίνο και Νέα Υόρκη δεν θα κατοικούνται

Όπως προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου της Χαβάης, μεγαλουπόλεις όπως για παράδειγμα η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο δεν θα είναι κατοικήσιμες σε διάστημα 45 ετών εξαιτίας των μη αναστρέψιμων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση με εκατομμύρια κλιματικούς πρόσφυγες να περνούν μαζικά τα σύνορα, ενώ σε πολλές περιοχές του πλανήτη ενδέχεται να εξαφανιστεί κάθε ίχνος ζωής.

Οι συντάκτες της μελέτης περιγράφουν με μελανά χρώματα το μέλλον της ανθρωπότητας επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και πως «οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν για έναν κόσμο όπου τα πιο ψυχρά χρόνια θα είναι θερμότερα από αυτά που έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας ως τα πιο ζεστά».

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι ακόμα και αν χρησιμοποιούσαμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων δεν θα γλιτώναμε από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά απλά θα κερδίζαμε χρόνο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Camilo Mora από τις 256 πόλεις που θα πληγούν από την κλιματική αλλαγή τελευταίο θα επηρεαστεί το Ανκορέιτζ στην Αλάσκα.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι μέχρι το 2043, 147 πόλεις θα βιώνουν θερμοκρασίες ρεκόρ πέρα από κάθε προηγούμενο.

Στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής θα βρεθούν πρώτα οι τροπικές περιοχές, με την Ινδονησία να σιγοψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες από το 2020.