ΚΟΣΜΟΣ

Το κράνος του Σουμάχερ έσπασε στα δύο

Το κράνος του Σουμάχερ έσπασε στα δύο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον σοβαρό τραυματισμό του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ξένα μέσα δημοσιεύουν σήμερα φωτογραφίες τόσο με την πορεία του Γερμανού πιλότου, όσο και με το σημείο της πτώσης στο οποίο φαίνεται καθαρά το αίμα επάνω στο χιόνι.

s1

Την ώρα που ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χτύπησε, στην πρώτη πέτρα, φτάνοντας στο σημείο για να βοηθήσει ένα φίλο του που είχε πέσει, ο Σουμάχερ πήρε ύψος και προσγειώθηκε επάνω σε τρεις μεγάλους βράχους. Μάλιστα όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που το κράνος έσπασε στα δύο.

s2

Νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς, οι εκατοντάδες δημοσιογράφοι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται, στην εντατική, ο Σουμάχερ, μετά το ατύχημα που είχε στην πίστα του σκι στο Μεριμπέλ των Γαλλικών Άλπεων, είδαν την Κεμ να βγαίνει για να τους μιλήσει.

s3

Όπως τόνισε η μάνατζέρ του στη διάρκεια της νύχτας η κατάστασή του παρέμεινε σταθερή. Η Σαμπίνα Κεμ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι οι γιατροί παρακολουθούν πολύ καλά τον Σουμάχερ ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα σχολιάσει φήμες σχετικά με την κατάστασή του. Επισήμως οι γιατροί τόνισαν σε χθεσινό ανακοινωθέν ότι δείχνει σημάδια βελτίωσης, αλλά δεν είχε διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο.

s4

Ο κορυφαίος οδηγός της Formula 1 των προηγούμενων ετών διατηρείται σε τεχνητό κώμα από τους γιατρούς μετά και τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κρανιοεγκεφαλική πίεση.

Όπως επεσήμαναν μετά τη δίωρη, δεύτερη επέμβαση ελέγχουν καλύτερα την κατάσταση, αλλά είναι ακόμη σε κρίσιμο σημείο. Είναι σε συνεχή επικοινωνία και ενημερώνουν διαρκώς την οικογένεια του Σουμάχερ, ενώ προειδοποίησαν ότι ακόμη υπάρχει έντονη αιμορραγία.

Διαβάστε επίσης:

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ

Ανατρέπονται τα δεδομένα στην υπόθεση Schumacher

Με τι ταχύτητα έτρεχε ο Σουμάχερ την ώρα του τραυματισμού του

«Ελαφρά βελτίωση» εμφανίζει ο Σουμάχερ