ΚΟΣΜΟΣ

Βυθίζεται η δημοτικότητα της Μέρκελ

Βυθίζεται η δημοτικότητα της Μέρκελ
Νέα μείωση παρουσίασαν τα ποσοστά δημοτικότητας της ης κεντροδεξιάς συμμαχίας της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ την περασμένη...

Νέα μείωση παρουσίασαν τα ποσοστά δημοτικότητας της ης κεντροδεξιάς συμμαχίας της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της αβεβαιότητας σχετικά με την ηγεσία των εταίρων του συνασπισμού, Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), όπως προέκυψε σήμερα από δημοσκόπηση.


Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Stern, έδειξε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγγελα Μέρκελ (CDU) και το βαυαρικό αδελφό τους κόμμα, η Χριστιανοκοινωνική 'Ενωση (CSU), έχασαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες και η δημοτικότητά τους έπεσε στο 30%, ενώ το FDP έχασε δύο ποσοστιαίες μονάδες πέφτοντας στο 3%.

Οι αντιπολιτευόμενοι Πράσινοι αύξησαν την δημοτικότητά τους στο ποσοστό-ρεκόρ 28% κυρίως λόγω της θέσης κατά των πυρηνικών που πήραν με αφορμή το δυστύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έχασαν δύο ποσοστιαίες μονάδες κι έπεσαν στο 23%.

Οι Πράσινοι θα ηγηθούν για πρώτη φορά την κυβέρνησης ενός από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, της Βάδης-Βιρτεμβέργης, μετά την εκλογική τους νίκη τον περασμένο μήνα.