ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Άθικτη η καμπίνα των επιβατών, εκτιμούν οι ειδικοί

Μαλαισία: Άθικτη η καμπίνα των επιβατών, εκτιμούν οι ειδικοί

Μια ακόμα θεωρία γύρω από το αγνοούμενο αεροπλάνο

Ειδικοί επιστήμονες δημοσιοποίησαν μια νέα θεωρία για την τύχη του αεροσκάφους, στηριζόμενοι πάντως στο δεδομένο πως το χαμένο Βoeing συνετρίβη στον ωκεανό.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως είναι πολύ πιθανό η άτρακτος, δηλαδή η καμπίνα επιβατών του αεροπλάνου να έχει βουλιάξει ανέπαφη!

Αν και έχουν ήδη περάσει πολλές μέρες από τις 8 Μαρτίου, όταν το Boeing της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε, οι ερευνητές του πανεπιστημίου της δυτικής Αυστραλίας, χρησιμοποιώντας μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα μαζί με τις αναλύσεις που κατέγραψε η βρετανική εταιρία Inmarsat, εκτιμούν πως από τη στιγμή που μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί στη θάλασσα αντικείμενα μέσα από το αεροπλάνο αυτό σημαίνει πως η καμπίνα έχει βυθιστεί άθικτη.

Τονίζουν μάλιστα πως ο συνδυασμός των θαλάσσιων ρευμάτων που διατρέχουν το Νότιο Ινδικό Ωκεανό, με τους ανέμους που επικράτησαν στην περιοχή το τελευταίο 20ήμερο, θα είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού συντριμμιών, ιδίως αυτών που επιπλέουν όπως για παράδειγμα σωσίβια, σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές, στις λεγόμενες θαλάσσιες δίνες.

Διαβάστε επίσης:

Αεροπλάνο εντόπισε πιθανά συντρίμμια του Boeing