ΚΟΣΜΟΣ

Εντεκάχρονα παιδιά κάνουν χρήση ναρκωτικών!

Εντεκάχρονα παιδιά κάνουν χρήση ναρκωτικών!
Ο αγώνας κατά της χρήσης ναρκωτικών στη Ρωσία αποτυγχάνει παραδέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας υπάρχουν..

Ο αγώνας κατά της χρήσης ναρκωτικών στη Ρωσία αποτυγχάνει παραδέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας υπάρχουν περίπου 2,5 εκατομμύρια τοξικομανείς, το 70% των οποίων είναι κάτω των 30 ετών.

"Παρά την αυξημένη προσοχή μας στο θέμα αυτό και την υιοθέτηση, πριν από ένα χρόνο, μιας κρατικής στρατηγικής αγώνα κατά της χρήσης ναρκωτικών ως το 2020, τα θετικά αποτελέσματα είναι ελάχιστα", αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος σε σύνοδο στη Σιβηρία αφιερωμένη στο θέμα αυτό.

Ο Μεντβέντεφ παραδέχθηκε επίσης ότι ο επίσημος αριθμός των 650.000 τοξικομανών της Ρωσίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

"Οι άνθρωποι που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν είναι λιγότεροι από 2,5 εκατομμύρια. Είναι ένα τρομακτικό νούμερο.
Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι παιδιά ηλικίας 11 ετών κάνουν χρήση ναρκωτικών και ότι ίσως είναι απαραίτητο να επεκταθούν οι ιατρικές εξετάσεις για χρήση ναρκωτικών και στα σχολεία.

Η Ρωσία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο με τους περισσότερους χρήστες ηρωίνης και σ' αυτήν καταγράφεται το ένα τρίτο των θανάτων ηρωινομανών στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, το πρόβλημα μειώνει έως και 3% ετησίως το ΑΕΠ της χώρας.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση ηρωίνης ευθύνεται για τις διαστάσεις επιδημίας που έχει προσλάβει το AIDS στη Ρωσία, μια από τις χώρες στις οποίες η θανατηφόρα νόσος μεταδίδεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.