ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμη η Ρουμανία να δεχθεί πρόσφυγες από την Τυνησία

Έτοιμη η Ρουμανία να δεχθεί πρόσφυγες από την Τυνησία
Έτοιμη να δεχθεί Τυνήσιους πρόσφυγες από την Ιταλία, είναι η Ρουμανία, σύμφωνα με τον υπουργό Διοίκησης και Εσωτερικών της χώρας, Τράιας...

Έτοιμη να δεχθεί Τυνήσιους πρόσφυγες από την Ιταλία, είναι η Ρουμανία, σύμφωνα με τον υπουργό Διοίκησης και Εσωτερικών της χώρας, Τράιας Ίγκας, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ρουμανία πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μπορούμε να δεχθούμε περίπου 500 πρόσφυγες, αν διατυπωθεί αίτημα».


Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας σημείωσε ότι περίπου 200 Τυνήσιοι πολίτες, στους οποίους προσφέρθηκε άσυλο στην Ιταλία, μπορούν να φιλοξενηθούν στη Ρουμανία, καθώς παρατηρείται κύμα μεταναστών από τη βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη.


«Η Ρουμανία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να προσφέρει βοήθεια στις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μετά τη μαζική έξοδο μεταναστών από τη βόρεια Αφρική», είπε ο κ. Ίγκας.


Την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου, δήλωσε ότι η Ρουμανία έχει τη δυνατότητα να δεχθεί 430 αιτούντες άσυλο και ότι μπορεί να προσφέρει κατάλυμα σε 200 Τυνήσιους μετανάστες από την Ιταλία.