ΚΟΣΜΟΣ

Επένδυση-μαμούθ της μεταλλευτικής εταιρίας BHP

Επένδυση-μαμούθ της μεταλλευτικής εταιρίας BHP
Σε νέα επένδυση-μαμούθ, συνολικού ύψους 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποφάσισε να προβεί η μεταλλευτική εταιρεία BHP αψηφώντας τις...

Σε νέα επένδυση-μαμούθ, συνολικού ύψους 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποφάσισε να προβεί η μεταλλευτική εταιρεία BHP αψηφώντας τις επιπτώσεις από την επιβολή φόρου στα σούπερ-κέρδη των εταιριών εξόρυξης ορυκτού πλούτου και την επιβολή φόρου για την ρύπανση που προκαλεί το διοξείδιο του άνθρακα.


Η επένδυση αυτή, μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της μεταλλευτικής βιομηχανίας της Αυστραλίας, θα γίνει στα ορυχεία σιδήρου που έχει στην Πιλμπάρα της Δυτικής Αυστραλίας, σε λιμάνια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της BHP, μετά τη νέα επένδυση-μαμούθ η παραγωγή σιδήρου από 350 εκατομμύρια τόνους που προβλέπεται ότι θα είναι το 2020 θα φτάσει στα 500 εκατομμύρια το χρόνο.


Εξάλλου, και οι άλλες μεγάλες εταιρίες του κλάδου, όπως η Rio Tinto και Fortescue Metals Group, προβλέπουν σε μεγάλη αύξηση της παραγωγής σιδήρου και κάνουν λόγο για 300 εκατομμύρια τόνους σιδήρου ετησίως στο εγγύς μέλλον.