ΚΟΣΜΟΣ

Τελετή για τους νεκρούς φωτογράφους στη Βεγγάζη

Τελετή για τους νεκρούς φωτογράφους στη Βεγγάζη
Τελετή για τους δύο φωτογράφους που έχασαν τη ζωή...

Τελετή για τους δύο φωτογράφους που έχασαν τη ζωή τους στην πολιορκημένη Μιζουράτα, πραγματοποιήθηκε χθες τη νύχτα στη Βεγγάζη.

Τις σορούς του Βρετανού Τιμ Χεδέρινγκτον και του Ελληνοαμερικανού Κρις Χόνδρος υποδέχτηκαν περίπου τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι, διπλωμάτες, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και εκπρόσωποι των Λίβυων αντικαθεστωτικών.

Κρατώντας κεριά, είχαν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο Tibesti της Βεγγάζης, λίγο πριν από την άφιξη του ελληνικού πλοίου που ναύλωσε ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (OIM), το οποίο μετέφερε τις δύο σορούς.

Δύο κάμερες τοποθετήθηκαν συμβολικά ανάμεσα σε κεριά σε ένα τραπέζι κατά τη λιτή τελετή που έγινε στη μνήμη των δύο δημοσιογράφων.

«Είναι ήρωες (...) Ήρθαν για να προσφέρουν τη μαρτυρία τους από τη σύγκρουση στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν μπορεί κανείς να εμποδίσει τους δημοσιογράφους να πάνε στο μέτωπο», δήλωσε ο Αμπντέλ Χαφίζ Γόκα, αντιπρόεδρος του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου.

Το θάρρος και την ανθρωπιά των δύο δημοσιογράφων χαιρέτισαν κατά την τελετή αυτή επίσης οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ και της Βρετανίας στο μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο.

Οι σοροί των δημοσιογράφων, που ήταν και οι δύο 41 ετών, θα μεταφερθούν στις χώρες τους, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.