ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Εντοπίστηκε ο στρατιώτης που σκότωσε πέντε νεοσύλλεκτους

Νότια Κορέα: Εντοπίστηκε ο στρατιώτης που σκότωσε πέντε νεοσύλλεκτους

Τον στρατιώτη, ο οποίος το Σάββατο (21/6) πυροβόλησε και σκότωσε πέντε συναδέλφους του σε φυλάκιο κοντά στη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα, εντόπισαν άνδρες του στρατού της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα μάλιστα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap και το τηλεοπτικό κανάλι YTN, ο στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που τον καταζητούσαν, όταν τον περικύκλωσαν κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο της περιοχής Γκοσεόνγκ.

Από τα πυρά τραυματίστηκε στο χέρι ένας αξιωματικός, ενώ οι στρατιώτες έχουν λάβει εντολή να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν το δράστη εάν δεν παραδοθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στην περιοχή έχουν σπεύσει και οι γονείς του νεαρού. Η μητέρα του δε προσπάθησε να τον πείσει να παραδοθεί στις αρχές.

Ο στρατιώτης, ο οποίος σύμφωνα με το Yonhap ονομάζεται Λιμ, σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους επτά, αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε μια ορεινή περιοχή που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα. Πρόλαβε να φύγει από τη μονάδα του, ενώ ο στρατός εξαπέλυσε αμέσως ανθρωποκυνηγητό - με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρων - για τον εντοπισμό του.

Διαβάστε ακόμα:

Χαμένο Boeing: Ο πιλότος βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση!

Βρετανία: Πλάκωσε εφτά καθηγητές για μία τσίχλα!

Βραζιλία: Το έδαφος «κατάπιε» σπίτια δίπλα σε γήπεδο του Μουντιάλ! (video)

Κίνα: Συγκλονιστική διάσωση μικρού κοριτσιού σε εργοτάξιο (video)