ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζει τις εκτοξεύσεις πυραύλων η Βόρεια Κορέα

Συνεχίζει τις εκτοξεύσεις πυραύλων η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα το πρωί πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς τη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, μία ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη Σεούλ.

Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα σε απόσταση περίπου 180 χλμ. από την ακτή, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.

Η Βόρεια Κορέα, η οποία προχώρησε την Κυριακή στη δοκιμή δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς παραβιάζοντας μια σχετική απαγόρευση του ΟΗΕ, αναμένεται ότι θα βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη όταν ο Σι συναντηθεί με την Νοτιοκορεάτισσα ομόλογό του Παρκ Τσουνγκ-Χε.

Ο Σι, ο οποίος πρόκειται να φθάσει αύριο, Πέμπτη, στη Σεούλ για την πρώτη επίσκεψή του στη Νότια Κορέα αφότου ανέλαβε καθήκοντα πέρυσι, ανταποδίδει την επίσκεψη που πραγματοποίησε η Παρκ στην Κίνα πριν από ένα χρόνο.

Το πυρηνικό πρόγραμμα και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, καθώς και τα σχέδιά της να πραγματοποιήσει μια τέταρτη πυρηνική δοκιμή, θα κυριαρχήσουν στην ημερήσια διάταξη, δήλωσαν αξιωματούχοι στη Σεούλ.

Αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τι είδους όπλο εκτοξεύθηκε, αλλά είπε πως υποθέτουν πως πρόκειται για ρουκέτες των 300 χιλιοστών οι οποίες εκτοξεύθηκαν από έναν από τους πολλούς πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων που διαθέτει η Βόρεια Κορέα.

Αποφάσεις του ΟΗΕ απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να προμηθεύεται και να χρησιμοποιεί βαλλιστική πυραυλική τεχνολογία, αλλά οι εκτοξευτές ρουκετών μικρού βεληνεκούς δεν περιλαμβάνονται στην απαγόρευση.

Διαβάστε επίσης:

Β. Κορέα: Κατηγορίες για «εχθρικές πράξεις» αντιμετωπίζουν οι δύο Αμερικανοί τουρίστες