ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Συρίας

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Συρίας

Τις περιοχές της Ντέιρ αλ Ζορ, της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Συρίας που έλεγχαν οι Σύροι εξεγερμένοι, κατέλαβαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Πλέον το ΙΚ ελέγχει το 50% της πόλης, μετά την απόσυρση ή την προσχώρηση σε αυτό των άλλων ομάδων των εξεγερμένων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μεταξύ του 95% και του 98% της επαρχίας της Ντέιρ αλ Ζορ βρίσκεται πλέον στα χέρια του ΙΚ», το οποίο ελέγχει μεγάλες περιοχές στη μεθόριο με το Ιράκ, επισημαίνει ακόμα η μη κυβερνητική οργάνωση.

«Μόνο η μισή πόλη, το στρατιωτικό αεροδρόμιο, που βρίσκεται στα περίχωρα, και κάποια χωριά της επαρχίας δεν έχουν περιέλθει στον έλεγχο του ΙΚ», εξήγησε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής της ΜΚΟ.

«Μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα (του συριακού παρακλαδιού της αλ Κάιντα) και του ισλαμιστικού κινήματος Άχραρ αλ Σαμ αποσύρθηκαν από τις θέσεις τους στην πόλη, ενώ άλλοι προσχώρησαν» στο Ισλαμικό Κράτος, διευκρίνισε ακόμα το Παρατηρητήριο.

«Ο διοικητής του αλ Νόσρα στην Ντέιρ αλ Ζορ σκοτώθηκε από το ΙΚ, το οποίο ύψωσε τη σημαία του στο εσωτερικό της πόλης», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Άσι αλ Χουσέιν, ένας ακτιβιστής από την πόλη, εξήγησε τέλος ότι θα ήταν «πιο συνετό για τους εξεγερμένους να αποσυρθούν μπροστά στη δύναμη του ΙΚ».

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσία: Επικρίσεις για τη «σταύρωση» παιδιού από τον ουκρανικό στρατό

Φιλιππίνες: Νεκρό το κοριτσάκι που «ξύπνησε» στην κηδεία του! (vid+phs)

Βαγδάτη: Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων σε οίκο ανοχής (video+photos)