ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Πέντε νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε εκκλησία

Νιγηρία: Πέντε νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε εκκλησία

Ακυρώθηκαν οι εορτασμοί για το Έιντ ελ Φιτρ, που σηματοδοτούν το τέλος του Ραμαζανιού, μετά τις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη μεγαλύτερη πόλη του μουσουλμανικού βορρά τις τελευταίες ημέρες.

Στην πόλη Κάνο σημειώθηκε νωρίτερα μια επίθεση σε μια εκκλησία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ. Την Πέμπτη, μια βόμβα που εξερράγη στην συνοικία Σάμπον Γκάρι της Κάνο, όπου ζουν κυρίως χριστιανοί, στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωποι και τραυμάτισε οκτώ ακόμη.

Ο Αμίνου Άντο Μπαγέρο, σύμβουλος του Εμίρη του Κάνο, του Σανούσι Λαμίντο Σανούσι, δήλωσε: «Δοθείσης της κρίσιμης κατάστασης (ασφαλείας) στην οποία βρισκόμαστε, η μεγαλειότητά του ακύρωσε όλους τους εορτασμούς και τις παραδοσιακές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εν γένει κατά την εορτή του Έιντ».

Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η εξέγερση της οποίας έχει προκαλέσει πάνω από 10.000 θανάτους στη Νιγηρία, έχει κλιμακώσει ακόμη περισσότερο τις επιθέσεις της, που έχουν πάρει έναν φρενιτιώδη ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες. Έχει πολλαπλασιάσει τις σφαγές αμάχων, τις αιματηρές επιθέσεις και τις απαγωγές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας αλλά και σε άλλες περιοχές της.

Διαβάστε επίσης:

Καμερούν: Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε τη σύζυγο του αναπληρωτή πρωθυπουργού

Τουλάχιστον 1.031 οι νεκροί στη Γάζα

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Γάζα - Στο κενό οι προσπάθειες για εκεχειρία