ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Έτοιμο να επιτεθεί στη Βαγδάτη το Ισλαμικό Κράτος

Ιράκ: Έτοιμο να επιτεθεί στη Βαγδάτη το Ισλαμικό Κράτος

Μεγάλη επίθεση εναντίον των Κούρδων που αποτελούν απειλή για την οργάνωση, σχεδιάζουν οι «μαχητές» του Ισλαμικού κράτους, όπως προειδοποίησε υψηλόβαθμος Ιρακινός αξιωματούχος.

«Το Ισλαμικό Κράτος κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του στο Ιράκ και στη Συρία για να έρθουν και να πολεμήσουν τους πεσμεργκά. Η μάχη αυτή είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο Χοσιάρ Ζεμπάρι.

Από την πλευρά του, ο Φουάντ Χουσέιν, επιτελάρχης του Μασούντ Μπαρζανί προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν, επιβεβαίωσε ότι το ΙΚ έθεσε υπό τον έλεγχό του το φράγμα της Μοσούλης, το μεγαλύτερο του Ιράκ, κατά την τελευταία του επίθεση στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο έλεγχος του φράγματος της Μοσούλης σημαίνει ότι οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγάλες πλημμύρες στις ιρακινές πόλεις που βρίσκονται κοντά στην Τίγρη ποταμό, αλλά και να διακόψουν την παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο μεταξύ, ο ριζοσπάστης ηγέτης των σιιτών Μοκτάντα αλ Σαντρ δήλωσε ότι οι ισλαμιστές ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Βαγδάτη, ενώ δεσμεύθηκε να κινητοποιήσει τους άνδρες του για να υπερασπιστούν την ιρακινή πρωτεύουσα.

«Υπάρχουν τρομοκρατικές ομάδες που έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους για μια επίθεση εναντίον της Βαγδάτης», ανέφερε ο Σαντρ σε ανακοίνωσή του.

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πόλη, να προσφέρουμε ενισχύσεις στις δυνάμεις ασφαλείας και να εργαστούμε σε συνεργασία με τις αρχές για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο», συνέχισε.

Ο Σαντρ είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου τη δημιουργία των Σαράγια αλ Σάλαμ (των ταξιαρχιών της ειρήνης) για την υπεράσπιση των θρησκευτικών τοποθεσιών του Ιράκ…

Διαβάστε ακόμα:

«Ο τζιχαντιστές παλουκώνουν κεφάλια νεαρών Χριστιανών» (σκληρές εικόνες)

Ο ιός Έμπολα είναι… εξωγήινος!

ΗΠΑ: Τη στραγγάλισε πύθωνας που μόλις είχε κλέψει!

Αυστρία: Καταζητούμενη πορνοστάρ προδόθηκε από το… στήθος της!