ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε Κιρκούκ και Αρμπίλ

Ιράκ: Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε Κιρκούκ και Αρμπίλ

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη Κιρκούκ του βορείου Ιράκ, την ίδια ώρα που μία ακόμη βόμβα εξερράγη στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ.

Δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα εξερράγησαν στο κεντρικό Κιρκούκ, ενώ ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε σε μία βόρεια συνοικία της πόλης.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν επίσης 112 άνθρωποι, περιλαμβανομένων μελών των δυνάμεων των Κούρδων πεσμεργκά.

Παράλληλα, τηλεοπτικά πλάνα από το Αρμπίλ έδειξαν πυροσβέστες να καταβρέχουν τα αποκαΐδια ενός αυτοκινήτου, το οποίο ανατινάχτηκε έξω από μία τεχνική σχολή στον δρόμο που οδηγεί στο Κιρκούκ. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά κανένας δεν σκοτώθηκε από την έκρηξη, σύμφωνα πάντα με το Rudaw.

Οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού αφότου μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν μεγάλα τμήματα του Ιράκ, ανοίγοντας ένα μέτωπο άνω των 1.000 χλμ. με την ημι-αυτόνομη περιοχή.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση εναντίον της Αρμπίλ σημειώθηκε το Σεπτέμβριο, όταν μαχητές εξαπέλυσαν μία συντονισμένη επίθεση με βομβιστή αυτοκτονίας και παγιδευμένο αυτοκίνητο στο αρχηγείο των δυνάμεων ασφαλείας.

Η σχετική ασφάλεια του Κουρδιστάν έχει προσελκύσει στην περιοχή μερικές από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρίες, περιλαμβανομένων των ExxonMobil και Chevron Corp, αλλά πολλές από αυτές έχουν αναστείλει τις επιχειρήσεις τους ή έχουν αποσύρει προσωπικό μετά την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Βρήκε ημίγυμνο ηθοποιό του Χόλυγουντ να κοιμάται δίπλα της!

Μπαλί: Τάισαν δράκο του Κομόντο με ζωντανή κότα! (video)

Τι γίνεται αν κάποιος λιποθυμήσει στο μετρό της Σαγκάη; (video+photos)