ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε κουφό επειδή δεν υπάκουγε στις εντολές του!

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε κουφό επειδή δεν υπάκουγε στις εντολές του!

Αίσθηση και διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία ενός κουφού Αμερικανού, μπροστά στα τρομαγμένα μάτια του γιου του, από αστυνομικό, επειδή δεν υπάκουγε στις εντολές του!

Ο 52χρονος Edward Miller, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ακοής από μικρή ηλικία, τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά του αναπληρωτή σερίφη της Volusia County, στη Φλόριντα, μέσα στο αυτοκίνητό του, λόγω της «άρνησής του να συνεργαστεί»...

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν για καυγά, ενώ ισχυρίστηκαν πως είδαν όπλο στο αυτοκίνητο.

«Τους φώναξα ότι δεν μπορεί να τους ακούσει», δήλωσε ο Edward Jnr, γιος του θύματος, συμπληρώνοντας: «Ήμουν εκεί και τα είδα όλα».

Οι Millers την προηγούμενη ημέρα είχαν διαπληκτιστεί με την τοπική αστυνομία κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην παραλία της Daytona, προσπαθώντας να πάρουν πίσω το αυτοκίνητό τους, το οποίο είχε κατασχεθεί. Αφού δεν τα κατάφεραν, επέστρεψαν την επομένη.

Οι εργαζόμενοι της μάντρας κάλεσαν την αστυνομία, καθώς ο Edward Jnr είχε πάνω του ένα όπλο. Παρόλα αυτά δεν είχε παραβιάσει κανένα νόμο, αφού είχε σχετική άδεια.

«Διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό. Ο Hernandez ένιωσε απειλή και χρησιμοποίησε το όπλο του», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φλόριντα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αξιωματικός εμπλέκεται σε θανατηφόρο περιστατικό.

Πέρυσι, είχε σκοτώσει έναν άοπλο με τάσεις αυτοκτονίας, ενώ στις 2 Ιανουαρίου 2013 σκότωσε τον 52χρονο Kenneth Morrow, ο οποίος επίσης είχε αγνοήσει τις εντολές του.

Δεν αντιμετώπισε καμία κατηγορία, παρά μόνο «περιορίστηκε» σε δουλειά γραφείου μετά από υπερβολική χρήση βίας, αφού κλώτσησε έναν ύποπτο στο πρόσωπο λίγο αργότερα…

Διαβάστε ακόμα:

Βατικανό: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο αρχιεπίσκοπος που συνελήφθη για παιδεραστία

Ρωσία: Σοκαριστικό τροχαίο με σοβαρά τραυματίες (vid)

Νέο Δελχί: Η φρικιαστική στιγμή που η τίγρη κατασπάραξε νεαρό (pics+vid)

Ειρηνικός: Η κλιματική αλλαγή απειλεί με εξαφάνιση το κράτος Κιριμπάτι (pics+vid)