ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τις φυλακές που οδηγήθηκε ο Στρος Καν

Δείτε τις φυλακές που οδηγήθηκε ο Στρος Καν
Στις διαβόητες φυλακές της νήσου Ρίκερς...

Στις διαβόητες φυλακές της νήσου Ρίκερς μεταφέρθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Σκαν!

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ που είχε μάθει να ζει μέσα στις σουίτες των πολυτελών ξενοδοχείων, και να βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση των αεροπλάνων κατά τα ταξίδια του, τώρα θα κλειστεί σε ένα κελί στις φυλακές που βρίσκονται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια.

Την ανακοίνωση για τη μεταφορά του Στρος-Καν από τα κεντρικά κρατητήρια του Ποινικού Δικαστηρίου στο Μανχάταν στις φυλακές της νήσου Ρίκερς έκανε εκπρόσωπος του Τμήματος Εφέσεων της Νέας Υόρκης.

Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ρίκερς είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο.

Στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα κρατούνται όσοι προφυλακίζονται ως ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους καθώς και όσοι εκτίουν μικρές ποινές.

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι του Στρος-Σκαν μελετούν το ενδεχόμενο να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης με την οποία η δικαστής απέρριψε το αίτημα για επιβολή εγγύησης.

Σημειώνεται, ότι στην περίπτωση που δεν ανατραπεί αυτή η απόφαση, τότε ο Στρος-Καν ενδέχεται να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ρίκερς καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση Στρος Καν