ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση Στρος Καν

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση Στρος Καν
Γαλλικές πηγές, αργά το βράδυ, διέρρεαν την πληροφορία ότι οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν, αλλάζοντας δραματικά...

Γαλλικές πηγές, αργά το βράδυ, διέρρεαν την πληροφορία ότι οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν, αλλάζοντας δραματικά την πρώτη κατάθεσή του, δέχονται ότι υπήρξε σεξουαλική πράξη μεταξύ Στρος Καν και καμαριέρας, αλλά ήταν συναινετική. Δηλαδή δεν υπήρξε βιασμός, αλλά αποδοχή της πράξης και από την κοπέλα.

Να σημειωθεί ότι, στην πρώτη φάση των δηλώσεων των δικηγόρων του Στρος Καν, υπήρχε άρνηση οποιασδήποτε ενοχής από την πλευρά του προέδρου του ΔΝΤ και η κατηγορία ότι όλη η υπόθεση είναι «στημένη» από εχθρούς του.

Εξελίξεις από ώρα σε ώρα στην Αμερική, καθώς ήδη ο Στρος Καν έχει οδηγηθεί στις φυλακές του Χάρλεμ, όπου κρατούνται κυρίως «έγχρωμοι» κακοποιοί και στοιχεία από τα χειρότερα του Αμερικανικού υποκόσμου.

Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο νέα στοιχεία προστέθηκαν στην ποινική δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Στρος- Σκαν για την υπόθεση της απόπειρας βιασμού της καμαριέρας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για στοιχεία που αναμένεται να τα εκμεταλλευθούν υπέρ του δέοντος οι συνήγοροι του Στρος- Καν, μετά την αλλαγή της υπερασπιστικής του γραμμής.
Το πρώτο στοιχείο, έχει να κάνει με την ανυπαρξία ιχνών, στο σώμα του κατηγορουμένου, που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της καμαριέρας, ότι αντιστάθηκε στην σεξουαλική επίθεση.
Σύμφωνα, ειδικότερα, με όσα διέρρευσαν δεν βρέθηκαν γρατζουνιές στον Ντομινίκ Στρος-Καν.

Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με το κινητό τηλέφωνο του επικεφαλής του ΔΝΤ και άλλα προσωπικά του αντικείμενα, που είχε υποστηριχθεί αρχικά ότι τα είχε ξεχάσει στο ξενοδοχείο.
Οι διαρροές γύρω από τις έρευνες, κάνουν λόγο για μη επιβεβαίωση αυτού του ισχυρισμού.

Έτσι, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ισχυριστούν ότι κλονίζεται η θεωρία ότι ο κατηγορούμενος έφυγε εσπευσμένα από το ξενοδοχείο.

Διαβάστε ακόμα: Προφυλακιστέος ο Στρος Καν

ΔΝΤ: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις της υπόθεσης Στρος-Καν

Στις φυλακές Ρίκερς μεταφέρεται ο Στρος-Σκαν!