ΚΟΣΜΟΣ

«Ράγισε η καρδιά» του Μπαράκ Ομπάμα

«Ράγισε η καρδιά» του Μπαράκ Ομπάμα
Δηλώσεις για τον τραγικό απολογισμό των ανεμοστρόβιλων που προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων το περασμένο Σαββατοκύριακο...

Δηλώσεις για τον τραγικό απολογισμό των ανεμοστρόβιλων που προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων το περασμένο Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ράγισε η καρδιά» του.

Ο απολογισμός από το μεγάλο ανεμοστρόβιλο που έπληξε την Κυριακή την πόλη Τζόπλιν στην πολιτεία Μιζούρι των κεντρικών ΗΠΑ αυξήθηκε νωρίτερα σήμερα στους 116 νεκρούς, ενώ αναμένονται και νέοι ανεμοστρόβιλοι σήμερα.

Στις δηλώσεις που έκανε κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βρετανία, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι θα επισκεφθεί την Κυριακή τον τομέα του Μιζούρι που επλήγη από τη φυσική αυτή καταστροφή, μετά την επιστροφή του από την εξαήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί στην Ευρώπη.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας στρέφονται προς τις οικογένειες που υποφέρουν αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Ομπάμα σε δημοσιογράφους. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους πούμε ότι όλη η Αμερική νοιάζεται βαθύτατα γι' αυτούς και ότι θα κάνουμε απολύτως ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι θα συνέλθουν», σημείωσε.

«Όπως όλοι οι Αμερικανοί, παρακολουθούμε στενά αυτό που συμβαίνει και οι εικόνες που είδαμε μας ράγισαν την καρδιά», προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι εκτός από τον απολογισμό των νεκρών, εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι, ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που έχουν τραυματιστεί.

Σχεδόν 50 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Σαββατοκύριακο τις κεντρικές και τις βόρειες περιοχές των ΗΠΑ.