ΚΟΣΜΟΣ

Νέες επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Νέες επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
Επτά άνθρωποι, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας...

Επτά άνθρωποι, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Καπίσα του κεντρικού Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις αρχές. Οι Ταλιμπάν που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση ανακοίνωσαν ότι στόχος της ήταν ο πρεσβευτής της Γαλλίας που είχε στην τοποθεσία αυτή συνάντηση με τοπικούς βουλευτές.

Η επίθεση σημειώθηκε στο Μαχμούντ Ρακί, πρωτεύουσα της επαρχίας που βρίσκεται βορειοανατολικά της Καμπούλ και όπου έχει αναπτυχθεί μέρος των γαλλικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Ένα καμικάζι που επέβαινε σε αυτοκίνητο είχε θέσει ως στόχο κυβερνητικό κτίριο στην επαρχία αυτή αλλά σταμάτησε σε φυλάκιο ελέγχου και πυροδότησε τα εκρηκτικά του, δήλωσε ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών Ναζίμπ Νικτζάμπ.

Δύο αστυνομικοί και πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ ένας αστυνομικός και τρεις πολίτες τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών.

Την ίδια ώρα επίσης στο κεντρικό Αφγανιστάν, στην επαρχία Ουαρντάκ, ο Αφγανός αντιπρόεδρος Καρίμ Χαλίλι και ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσμουλάχ Μοχαμάντι γλίτωσαν από μια επίθεση με ρουκέτα εναντίον κέντρου της αστυνομίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε στο Σάκι Ουαρντάκ, μια περιοχή της ασταθούς επαρχίας Ουαρντάκ, εστία των ανταρτών Ταλιμπάν που συνορεύει με τη νοτιοδυτική Καμπούλ.

«Υπήρχε μια συνεδρίαση για την ασφάλεια στην οποία μετείχαν ο β' αντιπρόεδρος και ο υπουργός Εσωτερικών. Στο τέλος της συνάντησης ενώ φεύγαμε μια ρουκέτα έπεσε μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε», είπε ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.