ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αυτοκτονία στην εταιρεία Foxconn

Νέα αυτοκτονία στην εταιρεία Foxconn
Ένας ακόμη εργαζόμενος του ομίλου Foxconn σκοτώθηκε, σήμερα, πέφτοντας από πολυκατοικία στην Σενζέν της Κίνας...

Ένας ακόμη εργαζόμενος του ομίλου Foxconn σκοτώθηκε, σήμερα, πέφτοντας από πολυκατοικία στην Σενζέν της Κίνας. Πρόκειται για προφανή περίπτωση αυτοκτονίας, συνέχεια μιας σειράς αυτοκτονιών εργαζομένων, οι οποίες συντελέστηκαν κυρίως την προηγούμενη άνοιξη.

Ο 23χρονος άνδρας εργαζόταν στο εργοστάσιο του ταϊβανέζικου ομίλου παραγωγής ηλεκτρονικών εδώ και οκτώ μήνες. Βρέθηκε νεκρός έξω από το κτήριο κοιτώνων, που διαμένουν οι εργαζόμενοι της Foxconn.

Συνολικά στην Κίνα, τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι της Foxconn, που είναι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο τμημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, έχασαν τη ζωή τους φέτος κάτω από παρόμοιες συνθήκες, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Global Times. Μετά από τις αυτοκτονίες, η Foxconn αύξησε τους μισθούς στα κινεζικά εργοστάσιά της σχεδόν κατά 70%. Παρόλα αυτά, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι οι εργαζόμενοί της εργάζονται κατά μέσο όρο 83,2 ώρες υπερωρίας το μήνα, περισσότερο από το διπλάσιο του ανώτατου ορίου των 36 ωρών που επιτρέπεται από την κινεζική νομοθεσία.