ΚΟΣΜΟΣ

Κρίση στην Ελλάδα, μούδιασμα στα Βαλκάνια

Κρίση στην Ελλάδα, μούδιασμα στα Βαλκάνια
Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έχει την τιμητική της στα Αλβανικά ΜΜΕ...

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έχει την τιμητική της στα Αλβανικά ΜΜΕ τα οποία κάνουν συνεχείς αναφορές για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Βουλή.

Συγκεκριμένα οι εφημερίδα «TemA» δημοσιεύει φωτορεπορτάζ υπό τον τίτλο «Χάος στην Αθήνα».
Το φωτορεπορτάζ παρουσιάζει την χαοτική κατάσταση που επικράτησε χθες στην Αθήνα, με τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ να παίζουν πετροπόλεμο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Balkanweb» γράφει: «Ελλάδα, σήμερα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο, συνεχίζουν οι διαδηλώσεις»
«Σήμερα όλος ο κόσμος στρέφει τα μάτια προς την Ελλάδα, όπου αναμένεται να ψηφιστεί στην Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα που είναι απαραίτητα για τη λήψη της 5ης δόσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ», σχολιάζει το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο στην ιστοσελίδα του.

Στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Αλβανίας «Top Channel» γράφει: «Οι απεργίες παραλύουν την Ελλάδα»
«Παρά τις εκτενές αναφορές όλων των εγχώριων και ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί έξω απ’ την βουλή και στο κέντρο της Αθήνας, η προσοχή όλων μας είναι προφανώς σ’ αυτά που συμβαίνουν μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», σχολιάζει το αλβανικό ειδησεογραφικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του.

Το κοσσοβάρικο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Yll PRESS» δημοσιεύει φωτορεπορτάζ με αποκλειστικές φωτογραφίες υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα καίγεται»
«Εκατοντάδες άτομα με μάσκες και πουκάμισα στα πρόσωπά τους, ρίχνουν πέτρες και μολότοφ κατά της αστυνομίας, η όποια απαντά με ρίψη δακρυγόνων», σχολιάζει το κοσσοβάρικο ειδησεογραφικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του.

Στην αλβανική έκδοση για το Κόσσοβο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Telegraph γράφει: «Οι διαδηλώσεις επιστρέφουν σε όλη την Ελλάδα»
«Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει την Τρίτη 48ωρη απεργία, την ίδια ώρα στην βουλή καταβάλλονται προσπάθειες για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο γύρο περικοπών».

Πηγή: albanews.gr