ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους

Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους
Ανοιχτοί σε επαφές με τις ΗΠΑ φέρονται να είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου...

Ανοιχτοί σε επαφές με τις ΗΠΑ φέρονται να είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου, εάν αυτές πραγματοποιηθούν σε ένα «πλαίσιο σεβασμού» των αρχών της οργάνωσης, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους εκπροσώπου τους, Μαχμούντ Γόζλαν.

Ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής αδελφότητας ουσιαστικά απάντησε στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία είχε υποστηρίξει ότι η χώρα της συνεχίζει τις προσπάθειες προσέγγισης «περιορισμένων επαφών» με την οργάνωση, στο πλαίσιο της πολιτικής μετάβασης στην Αίγυπτο.

«Αποδοκιμάζουμε εδώ και καιρό την πολιτική που ασκούν οι ΗΠΑ στην περιοχή υποστηρίζοντας τους δικτάτορες εις βάρος του λαού», καθώς «είναι η χώρα την οποία απεχθάνονται περισσότερο οι Άραβες γι’ αυτό το λόγο», δεν έλειψε να διασαφηνίσει ο Γόζλαν.

Επεσήμανε όμως ότι «αν οι ΗΠΑ επιθυμούν πραγματικά να σεβαστούν τις αξίες μας και να υποστηρίξουν την ελευθερία, όπως λένε ότι θέλουν να κάνουν, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Τέλος, διευκρίνισε ότι μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου «δεν υπήρξε καμία συνάντηση έμμεση ή άμεση» με τις ΗΠΑ.