ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στον Σαρκοζί από αγανακτισμένο ψηφοφόρο

Επίθεση στον Σαρκοζί από αγανακτισμένο ψηφοφόρο
Ανάμεσα στα χέρια που περίμεναν για μια χειραψία του Νικολά Σαρκοζί, ήταν και αυτό ενός αγανακτισμένου άνδρα - Δείτε το βίντεο

Ανάμεσα στα χέρια που περίμεναν για μια χειραψία του Νικολά Σαρκοζί, ήταν και αυτό ενός αγανακτισμένου άνδρα, που περίμενε υπομονετικά ανάμεσα στο πλήθος για να... επιτεθεί στο Γάλλο πρόεδρο.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στην πόλη Μπραξ, δέχθηκε την επίθεση καθώς έβγαινε από το δημαρχείο της πόλης και χαιρετούσε τους υποστηρικτές του. Στο βίντεο που μεταδόθηκε από τα γαλλικά κανάλια, διακρίνεται ο Σαρκοζί να χαιρετά το πλήθος που είναι συγκεντρωμένο πίσω από ένα σιδερένιο κιγκλίδωμα. Ξαφνικά ένας άνδρας τον αρπάζει από το πέτο και τον τραβάει προς το μέρος του, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να χάσει την ισορροπία του.

Οι σωματοφύλακες του Γάλλου προέδρου ακινητοποίησαν αμέσως το δράστη και τον συνέλαβαν.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που κάποιος καταφέρνει να σπάσει τον κλοιό των σωματοφυλάκων και να επιτεθεί στο Γάλλο πρόεδρο.

Ο άνδρας κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Αζέν.

Άλλη γνωστή ενέργεια αποδοκιμασίας του Γάλλου προέδρου ήταν αυτή στην έκθεση Αγροτικό Σαλόνι, στο Παρίσι το 2008, όταν ένας άνδρας αρνήθηκε να του σφίξει το χέρι, λέγοντάς του «Μην μ’ αγγίζεις, με λερώνεις».

Δείτε το βίντεο: