ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσε τον Καντάφι να σταματήσει τις απειλές και να παραιτηθεί

Κάλεσε τον Καντάφι να σταματήσει τις απειλές και να παραιτηθεί
Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι πρέπει να διευκολύνει τη μετάβαση και να εγκαταλείψει την εξουσία, αντί να «απειλεί», δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα...

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι πρέπει να διευκολύνει τη μετάβαση και να εγκαταλείψει την εξουσία, αντί να «απειλεί», δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.


Ο Μουάμαρ Καντάφι απηύθυνε χθες ένα τηλεφωνικό μήνυμα σε χιλιάδες υποστηρικτές του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης, δεσμευόμενος να παραμείνει στην εξουσία και προειδοποιώντας το NATO να σταματήσει την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον των δυνάμεων που του είναι πιστές απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει μια «μεγάλη καταστροφή».

Η υποστήριξη της Αφρικής στην επιχείρηση στην Λιβύη «είναι ισχυρή και συνεχίζει να αυξάνεται» πρόσθεσε η Χίλαρι Κλίντον, παρά το γεγονός ότι η Αφρικανική Ένωση ανακοίνωσε πως τα μέλη της δεν θα συνεργαστούν, ώστε να εκτελεστεί το εκδοθέν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ (ΔΠΔ) διεθνές ένταλμα σύλληψης, σε βάρος του Μουάμαρ Καντάφι.


«Η απάντηση της Ευρώπης είναι να συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια αποφασιστικότητα, να διατηρήσει την ίδια πολιτική και στρατιωτική πίεση» σημείωσε η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Τρινιδάδ Χιμένεθ, ενώ υποσχέθηκε τη συνέχιση της εκστρατείας μέχρι την επίλυση της κρίσης.