ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό

Λιβύη: Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό
Ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού συμβουλίου, του πολιτικού οργάνου των Λίβυων αντικαθεστωτικών, Μουσταφα Αμπντελτζαλίλ, έπαυσε σήμερα την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού συμβουλίου, του πολιτικού οργάνου των Λίβυων αντικαθεστωτικών, Μουσταφα Αμπντελτζαλίλ, έπαυσε χθες την κυβέρνηση.
"Το Εκτελεστικό Γραφείο παύθηκε", δήλωσε ένας αρμόδιος εκπρόσωπος, ο Μοχάμεντ ελ Κις. "Ζητήθηκε απ τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, τον προϊστάμενο του Εκτελεστικού Γραφείου, να ανασχηματίσει την κυβέρνηση. Κάποια τωρινά μέλη, δεν θα περιληφθούν στο νέο σχήμα".

Την παύση του Εκτελεστικού Γραφείου επιβεβαίωσε και δεύτερος εκπρόσωπος του πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων, ο Σαμσιντίν Αμπντουλμολάχ.

Το Εκτελεστικό Γραφείο έχει περίπου 15 μέλη. Εποπτεύει στις περιοχές, που είναι κάτω απ τον έλεγχο των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών, στον ανατολικό τομέα της Λιβύης.

Το Εθνικό Μεταβατικό συμβούλιο, που προϊσταται του Εκτελεστικού Γραφείου, σχηματίστηκε τον Μάρτιο στη Βεγγάζη.

Πολιτικοί αναλυτές σχολίασαν ότι ο ανασχηματισμός του Εκτελεστικού Γραφείου έπεται χρονικά της μυστηριώδους δολοφονίας του στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ Γιουνές, ενός στυλοβάτη του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος όμως πέρασε στην πλευρά του Εθνικού Μεταβατικού συμβουλίου.