ΚΟΣΜΟΣ

Οι ψευδό«Μεσσίες» των Λίβυων

Οι ψευδό«Μεσσίες» των Λίβυων
Με τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ αλ Καντάφι να μετράει τις τελευταίες του ώρες στην εξουσία..

Με τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ αλ Καντάφι να μετράει τις τελευταίες του ώρες στην εξουσία, ήδη ο λαός της βορειοαφρικάνικης χώρας έχει βγει στους δρόμους και πανηγυρίζει για την πτώση του καθεστώτος.

Όπως σε κάθε χώρα που αντιμετωπίζει δυσκολία, έτσι και για το Λιβυκό λαό, οι σύγχρονοι μεσσίες είναι ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Τζέιμς Κάμερον και ο Νικολά Σαρκοζί.

Ειδικά για τον αμερικάνο πρόεδρο, η «λατρεία» προς το πρόσωπό του είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός πως εκτός από την νέα λιβυκή σημαία (σημαία που υιοθετήθηκε το 1951, όταν και έγινε ανεξάρτητο κράτος από την από την Ιταλία, μέχρι το 1969), δεσπόζει και η αμερικάνικη.

Φυσικά οι πολίτες της Λιβύης, μέσα στον ενθουσιασμό τους, αγνοούν πως οι αμερικάνοι «μεσσίες» το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να εκμεταλλευτούν ελεύθερα τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας (κάτι το οποίο γίνεται και στο Ιράκ) ειδικά σε μια περίοδο που η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά και να αναδιοργανώσουν ένα κράτος, πλήρως ελεγχόμενο, κάτω από τη σκέπη των ΗΠΑ. Μία «αμερικάνικη» γη, η οποία θα ελέγχει ελεύθερα τις γύρω περιοχές, ρυθμίζοντας τις γεωπολιτικές εξελίξεις, από το ένα άκρο της Αφρικής και το Κέρας, μέχρι τη Μέση Ανατολή.

Οι… «Fantastic 4» του Λιβυκού λαού σε πανό. Οι τρεις από τους τέσσερεις είναι ο Τζέιμς Κάμερον, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Μπάρακ Ομπάμα, οι οποίοι και θα πάρουν το κομμάτι της χρυσής πίτας που τους αναλογεί.

«Ο συνταγματάρχης «πέθανε»(Καντάφι), ζήτω ο… Βασιλιάς (Ομπάμα)»