ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι που κρατούνταν σε ξενοδοχείο της Τρίπολης

Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι που κρατούνταν σε ξενοδοχείο της Τρίπολης
Ελεύθεροι είναι από σήμερα το απόγευμα οι περίπου 30 ξένοι δημοσιογράφοι που κρατούνταν από την Κυριακή στο ξενοδοχείο Rixos

Ελεύθεροι είναι από σήμερα το απόγευμα οι περίπου 30 ξένοι δημοσιογράφοι που κρατούνταν από την Κυριακή στο ξενοδοχείο Rixos στο κέντρο της Τρίπολης, ενώ το κτήριο αυτό τελεί πια υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών της Λιβύης.

Οι δημοσιογράφοι κατέστη δυνατό να εγκαταλείψουν γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδος το ξενοδοχείο, από το οποίο δεν τους επέτρεπαν να βγουν από την Κυριακή οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι. Οι δημοσιογράφοι πήγαν στη συνέχεια στο ξενοδοχείο Corinthia, επίσης στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί είχαν περιοριστεί από τις δυνάμεις του Καντάφι στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, όπου φρουρούνταν από στρατιώτες οπλισμένους με καλάσνικοφ και συχνά στερούνταν νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι αντικαθεστωτικοί αποκάλυψαν σε δημοσιογράφο του στο Γαλλικού Πρακτορείου ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις για την ανάληψη του ελέγχου του ξενοδοχείου.

Απόψε περίπου 10 αντικαθεστωτικοί φρουρούσαν την κύρια είσοδο του Rixos, ενώ άλλοι φρουρούσαν εντός του κτηρίου. Οι αντικαθεστωτικοί φρόντισαν κυρίως να κλειστούν όλες οι πόρτες των δωματίων, αφού οι δημοσιογράφοι έφυγαν γρήγορα αφήνοντας πίσω τις αποσκευές τους.