ΚΟΣΜΟΣ

Διεφθαρμένους θεωρούν οι Γάλλοι τους πολιτικούς τους

Διεφθαρμένους θεωρούν οι Γάλλοι τους πολιτικούς τους
Η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών φαίνεται πως θεωρεί διεφθαρμένους τους πολιτικούς της, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης...

Η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών φαίνεται πως θεωρεί διεφθαρμένους τους πολιτικούς της, σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Αιτία για τα «άσχημα νέα» φαίνεται πως είναι τα διαδοχικά σκάνδαλα που ξεσπούν τον τελευταίο καιρό στη Γαλλία και επιδεικνύουν τον κυνισμό των πολιτικών της σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η εταιρία δημοσκοπήσεων TNS Sofres για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Canal+.

Από τους 1.000 ερωτηθέντες, το 72% απάντησαν ότι θεωρούν τους πολιτικούς "μάλλον διεφθαρμένους", αύξηση κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο του 2010. Μόνο το 19% απάντησαν ότι θεωρούν τους πολιτικούς "μάλλον έντιμους."

Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς είναι εντονότερη μεταξύ νέων ανθρώπων, με το 83% των ψηφοφόρων κάτω των 35 ετών να τους χαρακτηρίζει διεφθαρμένους.
Εντυπώση προκαλεί ακόμη η απουσία εμπιστοσύνης σε όλα τα κόμματα αφού κανένα δε θεωρείται άξιο εμπιστοσύνης για να πατάξει την διαφθορά.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr