ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία:Ψήφισαν οι «μονομάχοι» των βουλευτικών εκλογών

Ισπανία:Ψήφισαν οι «μονομάχοι» των βουλευτικών εκλογών

Οι δύο «μονομάχοι» των σημερινών βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία, καθώς και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, ψήφισαν το πρωί στη Μαδρίτη.


Ψηφίζοντας σε εκλογικό κέντρο κοντά στην Μονκλόα, ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι, κάλεσε τους συμπατριώτες του να «μιλήσουν και να αποφασίσουν» μέσω της κάλπης.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία, δήλωσε «έτοιμος για αυτό που θέλουν οι Ισπανοί».

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα κατά την ώρα που ψήφιζε σημείωσε πως «η Ισπανία βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι».

«Τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον μας και υπό αυτές τις συνθήκες αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να ψηφίσουμε» διευκρίνισε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών.

«Το μέλλον, περισσότερο από ποτέ, βρίσκεται στα χέρια των πολιτών» ανέφερε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, την ώρα που κατέφθανε στο εκλογικό κέντρο.