ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το προφίλ του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου

Το προφίλ του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Μέγαρο Μαξίμου

Ως άνθρωπος χαμηλών τόνων με υψηλή αίσθηση του χιούμορ και γνώστης του savoir vivre περιγράφεται από τους γνωστούς του ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.

Η μακρά πορεία του και οι δικαστικές αποφάσεις που έχει εκδώσει τον κατατάσσουν στους κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας, ένας λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί ξεπέρασαν σχετικά γρήγορα τις διαφωνίες τους και τον επέλεξαν στην σημερινή του πολιτική θέση.

Το Μέγαρο Μαξίμου όμως γι' αυτόν δεν είναι τελείως άγνωστος χώρος. Την περίοδο '90-'93 απασχολήθηκε στο νομικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Κατάγεται από αστική οικογένεια.

Ο παππούς του και ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτες της «εταιρείας ελληνικού και ξένου Τύπου». Ο ίδιος σπούδασε νομικά στην Αθήνα και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας μπήκε τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και συγκεκριμένα το 1975. Η πορεία του στο δικαστικό σώμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως άρτια. Ορίστηκε πρόεδρος το ΣτΕ μέχρι το 2014.

Στις δύο ημέρες που εκ της θέσης του αναγκάστηκε να μπει στην πολιτική ζωή οι κυβερνητικοί συντάκτες κάνουν λόγο για ένα απλό και ήρεμο άνθρωπο, ο οποίος με άνεση πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ έδειξε να είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Έχει αποφασίσει να επισκέπτεται, όποτε χρειάζεται, υπουργεία προσωπικά, αρχής γενομένης με το υπουργείο Παιδείας – λόγω πανελλαδικών εξετάσεων – και το υπουργείο Εσωτερικών – λόγω εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Π. Πικραμμένος: Ποιος είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ψαροντουφεκάς και μοτοσυκλετιστής ο Π. Πικραμμένος