ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014 - Σαμαράς: «Δεν ξεχνάω αυτά που χρωστάω στον ελληνικό λαό»

Ευρωεκλογές 2014 - Σαμαράς: «Δεν ξεχνάω αυτά που χρωστάω στον ελληνικό λαό»

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στις προσπάθειες του κόμματός του για τη σταθερότητα της χώρας και καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έγιναν πολλά τα τελευταία δυο χρόνια, η χώρα στο χείλος του γκραμού, όμως τώρα βγαίνουμε από τα μνημόνια και από την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Αμφισβητούσαν το πλεόνασμα και τη μείωση της ανεργίας αλλά τα πετύχαμε με θυσίες. Κάποιοι δεν ήθελαν να τα πετύχουμε όλα αυτά. Κάποιοι δεν θέλουν να βγούμε από την κρίση. Δεν θα τουςε αφήσουμε να γυρίσουν πίσω τη χώρα»

«Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Γιατί; Τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Τώρα που πάμε για ρυθμιση χρέους στο τέλος του καλοκαιριού;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Γιατί θέλουν να δημιουργηθεί αβεβαιότητα;». Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απάντησε σε αυτό το ρητορικό ερώτημα λέγοντας: Γιατί δεν θέλουν να ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση. Αντιστάθηκαν σε κάθε μεταρρύθμιση. Τους παρακάμψαμε και προσωρήσαμε. Διαψευσθηκαν σε όλα είπε.

«Τους διαψεύδουμε και πάλι δεν θα υπάρχει ούτε μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μόνο μπροστά μπορεί να πάει. Εκτίμησε παράλληλα πως ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς είπε: « Μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ σκίζω τα μνημόνια επι δύο χρόνια μέρα - μερα, μήνα - μήνα, λεπτό προς λεπτό για να μην έχουμε ανάγκη κανέναν».

«Μόνο μπροστά θα πάει η Ελλάδα μας...καταλαβαίνω την στενοχώρια σας κύριε Τσίπρα, τι θα κάνετε τώρα χωρίς μνημόνιο» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ασυναρτησίες και είναι «έμποροι του ανθρώπινου πόνου».

Εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές.

Αναφέρθηκε και στις προτάσεις της Συνταγματικής Αναθεώρησης και στα μέτρα ανακούφισης που λαμβάνει η κυβέρνηση και υποσχέθηκε ότι έρχονται και άλλα παρόμοια μέτρα που θα ωφελήσουν ολόοκληρη την Ελλάδα.

Υποσχέθηκε επίσης ότι «Μέχρι τέλος Ιουνίου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και δωρεάν τα ακριβά φάρμακα».

Εκλιπαρούν ψήφους από την Χρυσή Αυγή, τέτοια κατάντια είναι απίστευτη είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάπτυξη όμως θα εξαφανίσει τους λαϊκιστές είπε ο Σαμαράς

«Δεν ξεχνάω αυτά που χρωστάω να δώσω στον ελληνικό λαό και δεν μοιράζω λεφτά που δεν έχω» τόνισε στην ομιλία του.

Εμμέσως καταφέρθηκε και εναντίον του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη λέγοντας ότι έγινε λάθος που οι φορολογικοί μηχανισμοί κυνηγούν το ίδιο αυτούς που δεν έχουν με αυτούς που έχουν και δεν δίνουν και υποσχέθηκε ότι θα αποκατασταθούν αυτές οι αδικίες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch λέγοντας πως τώρα πια έχουμε μόνο αναβαθμίσεις. «Μας ενδιαφέρουν οι νοικοκυραίοι, αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και δεν έχουν δουλειά» είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στο πλήθος είπε: «Φτιάχνουμε τη Νέα Ελλάδα των νοικοκυραίων και ζητάμε τη στήριξη του λαού».

Μόνο ένα ατύχημα μπορεί να γυρίσει πίσω την Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τέτοιο ατύχημα είπε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον λαό ο κ. Σαμαράς έθεσε το ερώτημα: «Θέλετε να προκληθούν εκλογές; Εσείς αποφασίζετε» είπε και πρόσθεσε: «Σας έθεσα όλα τα διλήμματα», όμως δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει πίσω όπως υπογράμμισε.

«Πάμε για την κορυφή την Κυριακή. Καλή Δύναμη» ευχήθηκε σε όλους στο τέλος της ομιλίας του.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014-Γ. Μώραλης: Είμαστε η δύναμη της αλλαγής

Πού ψηφίζω - Βρείτε το εκλογικό σας κέντρο με ένα κλικ!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - LIVE ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Τελευταίες εκτιμήσεις, λίγο πριν την κάλπη των ευρωεκλογών