ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Αύριο (14/01) η ανοικτή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα μέσω Twitter

Εκλογές 2015 - Αύριο (14/01) η ανοικτή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα μέσω Twitter

Μέσω της «Αυγής» (avgi.gr) θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη (14/01/2015) ο «διαδικτυακός διάλογος» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει από την Κουμουνδούρου, οι πολίτες θα θέτουν τα ερωτήματά τους δημόσια, μέσω Τwitter χρησιμοποιώντας ένα ενδεικτικό hashtag και ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντάει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση που θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα της «Αυγής».

Η συνέντευξη θα διαρκέσει συνολικά μια ώρα και 15 λεπτά.

Τη συζήτηση θα συντονίζουν πολίτες γνωστοί και γνωστές από τη δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα blogs, ενώ τις ερωτήσεις που θα καταφθάνουν μέσω Τwitter θα ομαδοποιεί και θα μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα ευρεία ομάδα πολιτών διαφορετικών πολιτικών απόψεων που έχουν προσκληθεί από την «Αυγή» ειδικά για την διαδικτυακή αυτή συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που τον Γενάρη του 2008, ως υποψήφιος τότε για την Προεδρία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, συμμετείχε σε μια ανάλογη ανοικτή συζήτηση καλεσμένος από bloggers, συμβάλλοντας έτσι δημιουργικά στην αναζήτηση νέων μορφών άσκησης της πολιτικής με επίκεντρο τον πολίτη.

Με αυτό τον τρόπο σηματοδότησε και το πλαίσιο της χρήσης της τεχνολογίας και των Νέων Μέσων ως αναγκαίων εργαλείων για την εμβάθυνση του δημοσίου διαλόγου και της ίδιας της δημοκρατίας.

Τα ονόματα της ομάδας που θα διαχειρίζεται τις ερωτήσεις των πολιτών, ώστε αυτές να ομαδοποιούνται θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ το ενδεικτικό hashtag που θα χρησιμοποιούν οι πολίτες στο Τwitter για να θέσουν τα ερωτήματά τους στον υποψήφιο πρωθυπουργό θα ανακοινωθεί δύο ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης.

Ο κώδικας ενσωμάτωσης του livestream θα διατεθεί πριν την συνέντευξη από το avgi.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015: Πόση άδεια δικαιούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Με τα «ΘΑ» δεν χόρτασε κανείς κύριε πρωθυπουργέ

Τσίπρας: Αυτοδυναμία ή μνημόνιο...

Σχετικές ειδήσεις