ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Κύριε Σούρλα, αποκαλύψτε τώρα τα σκάνδαλα της διαφθοράς και της διαπλοκής

Κύριε Σούρλα, αποκαλύψτε τώρα τα σκάνδαλα της διαφθοράς και της διαπλοκής

Ήταν αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου όταν ο Γιώργος Σούρλας ανακοίνωνε την αποχώρησή του από τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μέσω μιας επιστολής – κόλαφο, ο κ. Σούρλας αποκάλυψε τότε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξαν «περιπτώσεις που όταν ανακοινώθηκαν προκάλεσαν ποικίλες αναταράξεις, περίεργες αντιδράσεις παραγόντων, που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν. Πρόκειται για περιπτώσεις που επιβαρύνουν την εθνική οικονομία με απώλειες εισοδημάτων που ανέρχονται σε πολλά δισ. ευρώ το χρόνο και που ταυτόχρονα πλήττουν τη λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας».

ΔΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΟΣΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ωστόσο, «τα στοιχεία των φακέλων των σκανδάλων της διαφθοράς και της διαπλοκής δεν αντιμετωπίστηκαν με το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον και την απαιτούμενη υπευθυνότητα», κατήγγειλε ο Γιώργος Σούρλας.

Από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr – και τα 4,5 εκατομμύρια μοναδικοί αναγνώστες που το επιλέγουν για την ενημέρωσή τους – απαίτησαν από τον κ. Σούρλα να δημοσιοποιήσει όλες τις περιπτώσεις με ονοματεπώνυμα και... διευθύνσεις, για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι ήταν αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια τα... έτρωγαν και έπιναν στην υγειά των κορόιδων.

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας και ο κ. Σούρλας επιμένει να σιωπά.

Ο Γιώργος Σούρλας σε όλη τη μέχρι τώρα διαδρομή του έχει αποδείξει ότι είναι υπεύθυνος και ακέραιος πολιτικός και άνθρωπος. Για το λόγο αυτό οφείλει να κάνει το καθήκον του: Να αποκαλύψει ποιοι είναι αυτοί που έβαλαν στα συρτάρια τους φακέλους διαφθοράς και διαπλοκής που τους παρέδωσε. Να γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό ποιες συγκεκριμένα είναι αυτές οι περιπτώσεις, για ποιο λόγο προκάλεσαν αναταράξεις και γιατί δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν.

Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο κ. Σούρλα. Εκτός κι αν δεχτήκατε απειλές από τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων και τους πολιτικούς – κολλητούς τους που επέλεξαν να τους καλύψουν. Ακόμα κι αυτό να συνέβη, όμως, κ. Σούρλα γνωρίζετε καλά ότι η αλήθεια πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να λάμψει. Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πληρώσουν. Όσο «μεγάλα» ονόματα κι αν έχουν!

Διότι δεν γίνεται να συλλαμβάνουν τον εμποράκο της γειτονιάς επειδή χρωστάει στην εφορία 5.000 ευρώ και κάποιοι να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος των πολιτών. Ήρθε η ώρα ένας μπει ένα ΤΕΛΟΣ στην ασυδοσία και την ατιμωρησία.

Θα πρέπει επίσης, άμεσα – ακόμα και αύριο το πρωί - η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να καλέσει τον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας για να δώσει όλα τα στοιχεία «των σκανδάλων της διαφθοράς και της διαπλοκής». Το ίδιο οφείλει να πράξει και ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας. Να πάρει όλα τα στοιχεία και να ξεκινήσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής που έχει δεσμευθεί να δώσει.

Δεν πρόκειται για «καλή θέληση». Πρόκειται για ηθική υποχρέωση και πατριωτικό καθήκον.

Δεν χωρούν άλλες αναβολές: Έφτασε η ώρα να «καθίσουν στο σκαμνί» όσοι κατέστρεψαν εκατομμύρια όνειρα και ζωές!

Σχετικές ειδήσεις