ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: «Ήθελε να την σκοτώσω για να λυτρωθεί» - Τι υποστηρίζει ο 34χρονος μητροκτόνος

Θεσσαλονίκη: «Ήθελε να την σκοτώσω για να λυτρωθεί» - Τι υποστηρίζει ο 34χρονος μητροκτόνος

Ο 34χρονος μητροκτόνος είπε στους Αστυνομικούς πως ό,τι έκανε το έκανε επειδή του το ζητούσε η μητέρα του και πως και ο ίδιος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Μετά από 18 ημέρες που καταζητούταν από τις Αρχές, ο 34χρονος μητροκτόνος συνελήφθη και ομολόγησε. Το άνδρα εντόπισε ένοικος πολυκατοικίας, ο οποίος και κάλεσε την Αστυνομία.

Ο 34χρονος είπε στους Αστυνομικούς πως ό,τι έκανε το έκανε επειδή του το ζητούσε η μητέρα του και πως και ο ίδιος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι η μητέρα του ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της και ζητούσε από εκείνον να τη βοηθήσει.

«Η μητέρα μου δεν ήταν καλά, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Είχε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και με παρακαλούσε να τη βοηθήσω να φύγει από τη ζωή γιατί δεν άντεχε και ήθελε να πάει να βρει τον πατέρα μου που ήταν νεκρός. Δέχτηκα να το κάνω για να τη λυτρώσω. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω αλλά δεν τα κατάφερα. Περιπλανιόμουν, όχι γιατί ήθελα να κρυφτώ, αλλά για να βάλω τέλος στη ζωή μου με κάποιον τρόπο» λέει ο 34χρονος.

Ωστόσο, σε αυτόν τον ισχυρισμό οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί, καθώς, όπως λένε, στο σημείωμα που είχε αφήσει ο δράστης, δεν ανέφερε ποτέ κάτι τέτοιο. Το είπε στην Αστυνομία αφότου τον έπιασαν.

Για την προσπάθειά του να αυτοκτονήσει, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται καθώς βρέθηκαν στους καρπούς του αμυχές.

«Έκανε πως μιλούσε στο τηλέφωνο» – Πώς τον βρήκαν

Ο 34χρονος φέρεται να είχε κρυφτεί μέσα σε πολυκατοικία. Ένας ένοικος τον εντόπισε και κάλεσε τις Αρχές, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνειδητοποίησε πως κάτι ύποπτο συμβαίνει όταν είδε έναν άνδρα ρακένδυτο να προσπαθεί να κρυφτεί μέσα στο ασανσέρ και μαζί με έναν ακόμα ένοικο τον παγίδευσαν για να καλέσουν την αστυνομία.

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία για μία υποτιθέμενη επίσκεψη, όμως έπεσε σε αντιφάσεις.

«Ζητήσαμε να μας δείξει το θυροτηλέφωνο που ήταν επίσκεψη όπως είπε κι έπεφτε σε αντιφάσεις ότι μπήκε μέσα να κάνει την ανάγκη του, ρωτούσα συνεχώς πράγματα, δεν γίνεται να είσαι άστεγος με κινητό αφής», περιγράφει ο ένοικος.

Ο μητροκτόνος παραδέχτηκε την ταυτότητά του αλλά και τον φόνο της ίδιας του της μητέρας.

Ο δικηγόρος του είπε στο MEGA πως «πρόκειται για μία οικογενειακή τραγωδία, διότι η ίδια η μητέρα απαίτησε να της αφαιρέσει τη ζωή. Η ίδια η μητέρα είναι εκείνη η οποία είπε ότι δεν αντέχω πλέον λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας και ψυχολογικών».

Σχετικές ειδήσεις